Om København Vintage

København Vintage er Danmarks eneste vintagemesse med tøj og tilbehør fra 1920 - 1970. Lignende messer har eksisteret i bl.a. London, New York, Los Angeles, Stockholm i årevis og nu har Danmark endelig sin helt egen. Loppemarkeder og diverse tøjmarkeder findes allerede i stor stil, men der mangler en messe, som er mere nichepræget og rendyrker originalt vintagetøj. København Vintage er til alle dem som i forvejen elsker vintage og alle dem, som gerne vil inspireres. Der bliver uden tvivl noget for alle og derfor er der afsat en hel søndag til drinks og vintage i lange baner.
Kvinden bag København Vintage


I årevis har vintage fashionista og –blogger, Pia Storm, elsket og samlet vintage. På bloggen Storms Magasin fortæller hun om sin store passion og viser frem af sin omfattende garderobe.

Jeg elsker vintagetøj, fordi det giver mig muligheden for at klæde mig lige præcis, som jeg vil. Den skandinaviske minimalistiske stil i grå og sort har jeg aldrig været begejstret for. Jeg vil have farver, feminine former, glitter og glamour! Jeg er heller ikke begrænset af hvad der er på mode i denne sæson, men kan dykke ned i modehistorien og finde det look jeg godt kan lide. Der er så mange signaler i tøj og det gælder også vintage – man kan være glamourøs og sofistikeret i en lang 1930’er silkekjole, feminin og romantisk i en blomstret 1950’er kjole eller hårdtslående og sexet i en grafisk minikjole fra 1960’erne. Der er så mange muligheder og det er sjovt at mikse de forskellige stilarter - også med moderne tøj.

Samtidig er materialerne og kvaliteten ofte helt fantastisk og langt bedre end hvad der produceres i dag. Og så er det dejligt at bruge noget som ellers bare var blevet kasseret. Tøj- og modebranchen er rigtig skidt for mennesker og miljø - både måden tøjet produceres på og vores vestlige brug-og-smid-væk-kultur. Mere genbrug, tak!